EMPRESA

Argemí Garden Center és una empresa familiar de Terrassa dedicada al sector de l’horticultura, la jardineria i la floristeria amb més de 100 anys d’història.
Va néixer l’any 1.883 quan Felip Argemí Oliart va fundar a “Can Pous” (la casa de pagès de la família) un viver d’horticultura per al cultiu d’arbres i arbusts ornamentals. El va succeir en Jaume Argemí Pous que l’any 1.929 va traslladar les instal·lacions a la finca de Can Sanllehí, on va donar un gran impuls a la jardineria.

 

Acabada la Guerra Civil, els vivers van ser traslladats al final de la rambleta del Pare Alegre i també on es troba l’actual Hospital de Terrassa.

Durant els anys quaranta es va inaugurar la botiga i floristeria del raval de Montserrat. Tret de la botiga-floristeria, totes les altres instal·lacions van desaparèixer l’any 1.972, quan l’Oriol Argemí Sans, va inaugurar el centre comercial de jardineria “Garden Center” situat a la carretera de Matadepera.

 

Actualment l’empresa té unes instal·lacions de 10.000 m² on hi ha situats el Centre Comercial de Jardineria o Garden Center amb un hivernacle de plantes tropicals, el sector de fauna, la floristeria i tota mena de decoració. Està dirigit per la quarta generació de la família Argemí, pel Jaume Argemí Berenguer i l’Anna Codina Rius Enginyers Agrònoms.

Premis

De L’Agrupació Regionalista de Terrassa, a Felip Argemí, diploma de la  Medalla d’Or per la seva instal·lació del Concurs de flors.

De Fomento de la Horticultura y Amics de les Roses, a Jaume Argemí  Oliart, diploma de la Medalla d’ or per les instal·lacions de plantes

D’Amigos del Arte, a José Oriol Argemí Sans, primer premi en Art Floral

D’Amigos del Arte , a Jardineria Argemí, primer premi en Art Floral

D’Amigos del Arte , a Jardineria Argemí , primer premi en Art Floral

A Josep Oriol Argemí Sans , diploma per la seva col·laboració a Jardinova

Premi de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa,  amb motiu de la commemoració del primer centenari

De la Asociación de Centros de Jardinería, A Garden Center Argemí, Miembro de Honor de la Asociación

Del Gremi de Jardineria de Catalunya,  a Josep Oriol Argemí Sans,  en reconeixement per la fidelitat mostrada al sector i per la seva valuosa aportació a la jardineria durant la seva presidència del Gremi

Distinció de la patronal CECOT a l’Empresa ARGEMI, en reconeixement al seu centenari. entrega el guardó el molt honorable president Artur Mas, recull Jaume Argemí Berenguer.

Associacions

Slide